zaterdag 28 april 2012

Cemoro lawang (bromo)

smorgens zijn we na lang wachten en discuteren eindelijk vertrokken met een bimo naar cemoro lawang. Normaal was het 25000 per persoon wat 2euro is ofzo maar dan vertrekt hij pas als er 15 man is en we zaten al een kleine 2uur te wachten en waren nog maar met 5 en het was al snikheet!  dan kwam er gelukkig een nederlands koppel aan van 72 en 69 jaar wat ons echt verbaasde op die lokatie omdat er daar geen toeristen waren buiten wij en mike een kerel uit australie na wat overleg hebben we die bemo driver 40000 per persoon geboden om direct te vertrekken (en onderweg nergens te stoppen om dingen of mensen op te pikken) en dat hollands koppel was daar dus serieus over aan het twijfelen! Was mss 1,5 euro meer de man!! Wij waren zo verbaasd! Dat die in die hitte nog wilde blijven wachten om niet eens zeker te zijn dat die bemo wel zou  vertrekken aangezien er geen volk was! Gelukkig hebben we ze kunnen overtuigen! Onderweg naar boven (cemoro lawang) hebben zijn we nog gestopt bij een waterval wat wel mooi was.




Na te zijn aangekomen en ingecheckt en geluncht zijn we de wandeling al eens gaan verkennen met 3 (met Mike) om te zien hoe de weg zou zijn in het donker om die de volgende ochtend te doen voor zonsopgang want christophe heeft ergens een schoen verloren dus heeft enkel flipflops maar dat viel heel goed mee op een kleine 3u waren we al terug. Het was wel zalig omdat we nog eens een trui nodig hadden want het was hier best wel frisser.
Savonds tijdens het eten kwam er nog een verkoper van mutsen en die waren zo goedkoop!! Dus hebben we er maar ineens 5 gekocht.

Snachts zijn we om 3.30u met 3 vertrokken voor onze hike naar boven we waren er als eerste boven wat wel leuk was rond 5u begon de zon op te komen en om 5u30 was het al helemaal licht. Het was zo mooi om de vulkanen te zien uitsteken over de mist, uit 1 vulkaan kwam ook een rookwolk in de vorm van een hartje wat zoooo cooooool was om te zien! Na heel veel fotos te hebben getrokken zijn we tegen 6u terug naar beneden gelopen en zijn we gaan ontbijten. Onderweg was het ook heel mooi omdat het vol groene groente velden was.









Tegen 8u zijn we vertrokken naar de de bromo zelf dat is een wandeling van een uur door een grote krater en wat bergop met op het einde trappen om op de rand van de krater van de bromo te komen, was heel vermoeiend met de zon die al warm was. Maar heel cool! Op de krater zaten er veel locals die vanalles aan het offeren waren zoals aardappelen, maiskolven, kroppen sla. Iemand had zelfs 2 kippen bij maar ik wil niet weten wat ze daar mee gingen doen! Want sommige offeringen leggen ze op de rand andere gooien het in de krater waar beneden lava was! Wij vinden dat ze hun offeringen beter aan hun paardjes (die je kan huren om niet zelf te moeten wandelen) konden geven want die zagen er heel zielig uit! Er was ook nergens water voor hun en twas al best warm en heel stoffig. Rond 10u waren we terug in het hotel en helemaal uitgeteld! We hebben dan ook niets nuttigs meer gedaan die dag.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten