maandag 14 mei 2012

Jogjakarta

We zijn vanuit Surabaya met de trein gekomen executive class, is eerste klasse maar hetzelfde als bij ons 2de klasse. Maar er was AC en aangenaam.  Het station opzich was ook best mooi. Heel veel groen tussen de sporen en het zicht meestal ook!  Wel niet zo goed beveiligd als bij ons, deuren die open staan tijden dat de trein rijdt. De mannen dat de trein proper houden springen er ook op als hij aankomt in een station en dus nog rijd. Maar voor de rest wel veiliger als de bus. We zijn best laat in de avond toegekomen op een vrijdag avond, dan is het weekend tarief van toepassing. Na lang zoeken hadden we iets leuks gevonden op wandel afstand van het centrum en met ac en zwembad. Dan ze we wat eten gaan zoeken en wat rond gelopen. Met dat het ook weekend was, was het heel druk in het centrum zelf.

In die straat was een kapper, dus dacht, aangezien ze in KL mijn haar niet goed hadden gedaan nog een keer daar te gaan! Conclusie in Azie en een tondeus gebruiken gaat niet samen.  Ik heb de kapster bedankt en Valerie heeft het dan maar gedaan! Tenminste een goed resultaat!

De volgende dag zijn we verhuisd naar een ander hotel, wel verder gelegen van het centrum maar goedkoper en heel mooie kamers.  We zijn toen te voet naar het paleis van de Sultan gehaan en wat over de hoofdstraat gelopen. Volgende dag hebben we een brommerke gehuurd en naar het water paleis gegaan, was best wel cool om te zien en de "gidsen" of locals die je info geven tegen betaling, konden best wel veel nederlands. Was wel grappig om te horen!  Ook veel straten en dergelijke zijn in het nederlands, zoals gang, handoek,... Verder zijn we ook nog naar een groot winkelcentrum geweest om op het einde van de dag te schuilen van de regen.

Savonds hebben we geskypt en dan de nachttrein genomen naar Bandung. Dit zou het Parijs van Indonesie moeten zijn, dus we waren heel erg benieuwd.
Het enige min punt van de trein rit was dat ze al de lichten laten branden... Best vervelend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten