maandag 14 mei 2012

Bandung

BANDUNG
We zijn hier tegen 6 uur in de ochtend toegkomen met de nachttrein en ineens de taxi genomen naar ons hotel!  Ons hotel was top en super modern, ze waren het nog wel een groot deel aan het bij bouwen!  Aangezien we geen al te beste en lange nacht achter de rug hadden, hebben we een beetje geslapen en gezwommen! Nadien zijn we te voet naar het centrum geweest, maar dat was gene vette. Dus hebben we een Angkot (soort van taxi, heel goedkoop) genomen naar een ander deel. We hebben daar ineens gekeken naar een ander hotel, want het gene waar we lagen was te duur! 
Vanuit Bandung was het de bedoeling om naar de thee plantages van Java te gaan!  Dit was geen makkelijke opgave. Niemand spreekt engels of weet niet waar ze liggen of hoe er te graken! Uiteindelijk zijn we er dan achter gekomen dat we er met een Angkot makkelijk konden geraken!  Dit hebben we zo gedaan. Van waar de angkot stopte moesten we een andere pakken tot in Sengigi. Dat hebben we gedaan en deze zette ons ergens aan een waterval af, die trouwens echt de moeite niet was!  Bij de waterval zelf was een hele groep vrouwen van een protestantse kerk op field trip. Aangezien we niet zo makkelijk terug konden met een Angkot of autostop hebben gevraagd of er nog plaats was op de bus van de dames.  We hadden geluk en hadden een AC auto tot in het centrum van Bandung!  We vinden het spijtig dat we thee plantages niet hebben gevonden, maar hebben alles gedaan om ze te vinden of er te geraken! Het heeft niet mogen zijn!  Na de rit met de dames zijn we naar het station gegaan en hebben we afscheid genomen van Bandung en de trein genomen naar Jakarta.  Daar het onze laatste trein rit was hebben we weer 1ste klas gereden en op de trein gegeten!  De rit zelf was ook heel mooi, tussen de rijstvelden en plateaus en ook thee velden!!!!

Misscien nog een beetje uitleg over de Angkot.  Dit zijn allemaal mini busjes die elks een kleur hebben. BV: geel, groen, blauw, wit,... Deze rijden heel de dag rond en pikken over mensen op, ze hebben geen haltes maar als je aan de kant staat kan je ze gewoon tegen houden!  Elke kleur volgt een vaste route. Eens als je de kleuren en de routes door hebt is het een heel gemakkelijke vorm van transport.  De prijzen staan vast 2 000 IDR per persoon voor een kort stukje, dat is 0,16 cent!  voor langere ritten betaal je iets meer.  Als je wilt uitstappen moet je gewoon Kiri (links) roepen en de chauffeur stop. Echt heel handig en sneller dan de bus thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten